Termékeink eredete

TERMÉKEINK SZÁRMAZÁSA, TÖRTÉNETE

Ahogy azt már a CASA LATINA név is sugallja, termékeink válogatott dél-amerikai kézműves remekek, mindegyik saját, egyedülálló történettel, háttérrel.

ÓNÖTVÖZET (SZÁRMAZÁSI HELY: MEXIKÓ):

Ezek a mexikói ónötvözet kézműves termékek a jelenkori modern stílust testesítik meg, ám közben méltán képviselik az évezredek során nemzedékről nemzedékre szállt kézműves tradíciót és motívumokat.

Az ónötvözet termékcsalád minden egyes darabja kézzel készül, így apró különbségek még akkor is felfedezhetőek, ha a termékek ugyanabban a formában kerülnek kiöntésre. Ez teszi őket egyedivé, ezek az apró különbégek adják meg nekik a kézműves értéket. Két ugyanolyan termékcsaládból származó darab soha nem lesz teljesen hasonló.

Kizárólagos forgalmazónk sok éves tapasztalattal rendelkezik, ismerik a nemzetközi piacot, és azzal különböztetik meg magukat, hogy egyedi és különleges dizájnt alkalmaznak kollekciójuk létrehozásánál. Ám ami a legfontosabb, hogy a kíváló minőségű termékeik (nem toxikusak) lehetővé teszik akár ételek felszolgálását is ezen termékeken.

TALAVERA (SZÁRMAZÁSI HELY: MEXIKÓ):

A Talavera kerámia gyártó partnerünk egy családi vállalkozás, melyet 1991-ben alapítottak Guanajato-ban (Mexikó), mely a mexikói függetlenség bölcsője és az ország 200 éves fennállásának fővárosa. Termékeik és munkafolyamataik egy nyolc évszázados hagyomány gyümölcsei!

A Talavera fazekasság ezer évre nyúlik vissza, amikor is az arabok bemutatták eme iparágat a Talavera de la Reina  spanyol városkának. Később a spanyol hódítások során került Mexikóba. Mostanra a Talavera már igazi mexikói kézműves művészetként ismert.

Megtartván az egyedülálló örökséget, a Talavera kollekciónk újszerű formákat és stílust képvisel minden egyes kézzel gyártott termékében. Az egyedi gyártás lehetővé teszi az alkotó számára, hogy minden általa készített darabba beledolgozza saját érzéseit, szenvedélyét és tudását, így biztosítva az egyedi, megismételhetetlen műalkotást.

Minden termék tanusítvánnyal rendelkezik, mely bizonyítja, hogy ólom és kadmium mentesek.

A Talavera forgalmazónk nagyban elősegíti a helyi közösségek fejlesztését illetve kézműveseknek munkahelyet teremt. A régió kézműveseinek ezzel tisztességes bért és jobb életszínvonalat biztosítanak, cserébe az egyedi, felbecsülhetetlen munkájukért.

PERUI TÜKRÖK (SZÁRMAZÁSI HELY: PERU):

A kézzel gyártott egyedi tükrök melyek Peruból származnak, figyelemreméltó örökséget hordoznak magukban. Míg a spanyol hódítók hozták be a tükröt mint találmányt Peruba, a helyi kézművesek alakították át őket díszes, gyönyörű lakás-dekorációs kiegészítővé, különböző anyagokat ötvözve (fa, üveg, festett felületek, arany levelek).

A CAJAMARQUINO tükreinket festett üvegfelület dekorálja, melyen főként madár és virág motívumok jelennek meg.

A CUZQUENO tükröket pedig fa faragáson arany betétek díszítik.

 

A perui cég, akiket mi partnerünknek választottunk, tagja a Perui Kézműves Szervezetnek, mely odaadóan foglalkozik Peru különböző részeiről származó kézműves termékeivel, legyen szó gyártásról vagy exportról. Sőt, több olyan tevékenységet is folytat, mellyel a kézművesek és családjaik élet-, és munkakörülményein javít.